Carnea de curcan este carnea care nu contine
colesterol .O carne dietetica si foarte sanatoasa .Telina este o leguma
ce contine foarte multe vitamine Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1,B6 B12 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali.
Sodiul
organic continut de telina este recomandat pentru consum, fiind
esential pentru organism. Chiar si persoanele sensibile la sare pot
consuma fara grija sodiul din telina, spre deosebire de sarea de masa,
care ii afecteaza pe cei care sufera de hipertensiune arteriala.
Desi,
cele mai multe dintre alimente isi pierd nutrientii in timpul
gatitului, majoritatea compusilor din telina rezista la temperaturile
inalte.
Punem
telina taiata in cuburi mari la fiert supa care o scurgem si incepem
sa o pasam putem adauga unt si lapte dulce , sare si piper .Pieptul de
curcan dezosat dupa ce l-am spalat si l-am scurs il punem asa cum este
el pe gratar sau grill .evitati condimentarea carnii inainte de a o pune
pe gratar .condimentele se vor arde si vor da un aspect neplacut si
este nesanatos .Cand pieptul de curcan se albeste pe margini il
intoarcem pe partea cealalta .Intr-o tigaie punem ulei de masline taiem o
ceapa marunt si o calim foarte putin putem adauga si un catel de
usturoi sare si piper , cand ceapa s-a inmuiat adaugam zeama de lamaie ,
lamaia se adauga in functie de cat de acru ne place sa mancam .
Pieptul
facut il scoatem pe o farfurie si il taiem felii .Separat intr-un bol
facem un mix de salata din morcov, salata verde , castraveti rosii ,
ceapa ardei si tot ce mai aveti pentru o salata ..Pe o farfurie punem
piureul de telina desupra punem pieptul de curcan si lanaga mixul de
salata.Peste piept se pune sos de lamaie .Puteti condimenta dupa gust https://www.facebook.com/AdrianButnariu.ro
No comments:
Post a Comment
Va multumesc !