Vreau sa deschid un subiect si anume teapa din spatele unui eveniment in restaurant
In zona noastra mai exact pe la #Onesti un meniu de nunta variaza intre 150 lei 250lei de persoana iar daca ma uit la meniurile festive de revelion si 8 martie pot fi mai scumpe.Romanasii nostri cand e vorba de distractie nu prea tin cont de mancare in schimb bautura sa fie si din acest motiv majoritatea restaurantelor au open bar si un meniu bazat pe mezeluri si branzeturi feliate, chiar nu as vrea sa pun imagini sa vedeti cum arata un aperitiv puteti sa cautati daca aveti curiozitatea sa le vedeti.Revenind la ce ma intereseza pe mine si farfuria mea din acest video care a fost verificata din punct de vedere gustativ, tot ce pot spune este ca cu 140 lei as putea reproduce 12 astfel de farfurii sigur poate exsista o variatie dar dupa bonurile calculate acesta este rezultatul in conditiile in care am facut cumparaturi nu de la distribuitori ci din supermarket-uri si alimentari.Ce se intampla de fapt.Restaurantele care sunt goale ziua au treaba in weekend si trebuie sa se recupereze banii din timpul saptamanii.Cei mai multi bani se fac din evenimente pentru ca acolo se poate umbla la gramaje si se pot inmulti produsele.Daca un meniu de nunta de persoana pleaca de la 150 lei minumul si 12 farfurii de acest gen costa aproximativ 140lei in conditiile in care nu am folosit cascaval si salam feliat dar am reinterpretat sub forma de terine ce gasim uneori pe farfuriile noastre de aperitive cam ce impresie aveti?! Cu un singur meniu se platesc 12 portii de aperitive iar aperitivele sunt partea cea mai costisitoare dintr-un meniu , garniturile sau sarmalele care au mai multa ceapa si frunza decat carne sunt un fleac.Si am sa iau fiecare element:
Terina de peste -inlocuieste snitelul de peste care apare uneori sau celebrele fish fingers congelate si cumparate gata facute.
Putea fi o terina de pui -inlocuieste banalele crochete de pui cu susaan care sunt demodate dar le gasim pe farfurie .
Terina de ficat de pasare- inlocuieste banala tartina cu acel pateu de ficat cumparat si plin de aditivi dar care o mai gasim pe farfurii .
Cheesecake aperitiv cu fructe confiate care inlocuieste fie cubul de branza topita cuparat fie o bruscheta cu branza
Clasicul dobos din cascaval si sunca -probabil un elemet comun dar el vine in completare cu celalate
Rulada din musciulet de porc umpluta cu farsa din carne , fructe confiate si carnat -acest preparat relativ usor de facut inlocuieste :pastrama , feliata, munschiul tiganesc sau orice alta specialitate cumparata si feliata.
O descriere banala dar poate fi un reper zic eu.
Lucrul cu terine este unul foarte eficient insa pentru asta ai nevoie de oameni competenti care sa fie responsabili si de utilaje si ustensile precum formele din inox alimentar si cuptoare convectomate.Eu m-am chinuit acasa sa fac preparatele si totusi am reusit.
Un alt aspect este evaziunea fiscala.Se stie ca bon fiscal se primeste doar pentru acontul platit in cazul unei rezervari restul este la negru in majoritatea cazurilor.Acesta este si motivul pentru care banii nu intra in firma in schimb patronii isi schimba masinile cat mai des.Sigur o sa inceapa unii sa zica "F-ati tu restaurant sa vezi cum e!" insa clientul trebuie informat inainte de toate.Din pacate cum spunea un coleg suntem "pusi in rand cu preparatele cumparate de la alimentara de la colțul blocului!" iar trendul periculos acesta este.Ca sa fiu sincer nu as fi dispus sa plateasc la restaurant un meniu facut din semipreparatele de la alimentara cand as putea sa il fac acasa.Zgarcit mai sunt! Ce putem face in calitate de clienti? Sa cerem mai mult si sa avem curajul sa refuzam.Dragostea dintre 2 soti nu poate fi reprezentata printr-o petrecere fastuasa cu mezeluri de la alimentara.Am sa revin cu pozitia mea si din ce am invatat cam ce trebuie sa urmarim atunci cand ne pregatim sa organizam sau sa luam parte la o nunta sau orice alt evenimen festiv.Sa fiti iubiti!
Cainii latra ursii merg inainte! Romania eterna si fascinanta.
Putea fi o terina de pui -inlocuieste banalele crochete de pui cu susaan care sunt demodate dar le gasim pe farfurie .
Terina de ficat de pasare- inlocuieste banala tartina cu acel pateu de ficat cumparat si plin de aditivi dar care o mai gasim pe farfurii .
Cheesecake aperitiv cu fructe confiate care inlocuieste fie cubul de branza topita cuparat fie o bruscheta cu branza
Clasicul dobos din cascaval si sunca -probabil un elemet comun dar el vine in completare cu celalate
Rulada din musciulet de porc umpluta cu farsa din carne , fructe confiate si carnat -acest preparat relativ usor de facut inlocuieste :pastrama , feliata, munschiul tiganesc sau orice alta specialitate cumparata si feliata.
O descriere banala dar poate fi un reper zic eu.
Lucrul cu terine este unul foarte eficient insa pentru asta ai nevoie de oameni competenti care sa fie responsabili si de utilaje si ustensile precum formele din inox alimentar si cuptoare convectomate.Eu m-am chinuit acasa sa fac preparatele si totusi am reusit.
Un alt aspect este evaziunea fiscala.Se stie ca bon fiscal se primeste doar pentru acontul platit in cazul unei rezervari restul este la negru in majoritatea cazurilor.Acesta este si motivul pentru care banii nu intra in firma in schimb patronii isi schimba masinile cat mai des.Sigur o sa inceapa unii sa zica "F-ati tu restaurant sa vezi cum e!" insa clientul trebuie informat inainte de toate.Din pacate cum spunea un coleg suntem "pusi in rand cu preparatele cumparate de la alimentara de la colțul blocului!" iar trendul periculos acesta este.Ca sa fiu sincer nu as fi dispus sa plateasc la restaurant un meniu facut din semipreparatele de la alimentara cand as putea sa il fac acasa.Zgarcit mai sunt! Ce putem face in calitate de clienti? Sa cerem mai mult si sa avem curajul sa refuzam.Dragostea dintre 2 soti nu poate fi reprezentata printr-o petrecere fastuasa cu mezeluri de la alimentara.Am sa revin cu pozitia mea si din ce am invatat cam ce trebuie sa urmarim atunci cand ne pregatim sa organizam sau sa luam parte la o nunta sau orice alt evenimen festiv.Sa fiti iubiti!
Cainii latra ursii merg inainte! Romania eterna si fascinanta.
No comments:
Post a Comment
Va multumesc !