Saturday, November 19, 2016

Salata boeuf/beef

  Salata #boeuf , #salata ruseasca sau #beef #salad a fost inventata la Moscova in anul 1860 de maestrul bucatar Lucien Oliver, de la restaurantul #Hermitage.Reteta originala era o combinatie de :carne de vanat , limba , raci , caviar , muraturi si oua legate cu un sos a carui reteta era secreta.Intre timp reteta s-a schimbat luand nastere o varianta mai moderna combinata cu legume, pui, sunca etc.Ani la rand aceasta salata a fost unul din preparatele cele mai sofisticate la bufetele hotelurilor din Franta unde era prezentata intr-un castron acoperita cu aspic si prezentata cu feliute de limba marinata si trufe negre .In Italia aceasta salata este nelipsita de pe orice platou antipasto iar in Spania, ensaladilla russa capata o nota meditereaniana intrucat se adauga #ton si #masline verzi .Este foarte populara si la romani si este si hranitoare. Eu am reinterpretat aceasta salata .


No comments:

Post a Comment

Va multumesc !