Daca vreti sa mancati carnea de porc mai diferit o puteti asocia cu merele .
Este nevoie de cotlet de porc, nuci, mere, morcov tanar daca se poate , suc de mere, miere de albine, salvie , busuioc , ulei de masline ,fulgi de migdale ,cartofi, oua ,scortisoara,lamaie,piper si sare ,putina faina alba .Cotletul de porc este recomandat sa se puna cu o zi inainte la macerat in condimente si ulei de maslin .Apoi se scoate si se pune fie pe gratar fie se ruleaza se prinde cu o scobitoare si se pune la cuptor .Merele se curata si se taie in bucatati mari si se pun la fiert in putina apa in care punem scortisoara .Pastram un mar pentru ca sa il umplem cu nuci zahar si scortisoara si sa il punem la copt in cuptor .Morcoveii tineri se pun intr-o tigaie mai adanca in care punem suc de mere miere de albine (putin zahar) si sare .Cand incepe sa fiarba punem capacul si ii lasam la foc mic pana se patrund .Cand morcovii s-au facut ii scoatem iar in acea tigaie punem sucul ce rezulta din carnea care sta la cuptor peste care adaugam nuci , zeama de lamaie si putin lichior sau orice alta bautura spirtoasa aromata , putem folosi si vin sosul rezultat poat fi condimentat dupa care il lasam sa fiarba pana se reduce .Merele fierte se paseaza si se face piureul .Cartofii ii punem la fiert si ii pasam .Putem adauga putin unt in cartofii pasati .Ii condimentam si facem din compozitie crochete pe care le dam prin faina oua si fulgi de migdale si le prajim in baie de ulei.Sa fie aurii.Marul pastrat il scobim si il umplem cu nuci zahar si scortisoara si il dam la copt.Il puteti pune chiar in tava unde se afla carnea dar nu de la inceput.Cand carnea s-a facut pe jumatate si ati scurs sucul rezultat atunci puneti merele .Recomand ca in prima parte carnea sa stea acoperita cu o folie si cand scoateti folia atunci puneti si merele.Cand merele s-au copt le scoareti si le asezati pe farfurie impreuna cu carnea si crochetele si deasupra turnam sosul pe care l-am facut din miere de albine, jiu(sosul rezultat din carne), miere de albine , nuci si condimente .
No comments:
Post a Comment
Va multumesc !