Thursday, August 30, 2018

Bacterii periculoase din frigider clostridium perfringens.


No automatic alt text available.Clostridium perfringens! Este motivul pentru care trebuie ca cerem mancarea fierbinte atunci cand mergem la restaurant. Aceasta bacterie vinovata pentru toxiinfectiile alimentare cele mai comune si periculoase se gaseste in spatiile umede si putin oxigenate cum este frigiderul.I se mai spune si bacteria de frigider.Se activeaza incepand cu temperatura de 5 grade, mediul prielnic de dezvoltare este temperatura corpului 37grade, rezista pana la 65 grade, dupa care incepe procesul de intrare in stand-by si se distruge prin fierbere.Toate alimentele gatite si depozitate in frigider sunt predispuse la contaminarea cu aceasta bacterie ea fiind si responsabila pentru alterarea a mare parte dintre ele.Desi aparent este necunoscuta ea face parte din cele 10 bacterii responsabile pentru toxiinfectiile alimentare.Este un monstru care poate aduce chiar moartea.Aceasta bacterie este capabila de a genera 12 toxine care pot distruge: trombocitele, leucocitele, celulele capilare, celulele hepatice , determina infectii musculare, afectiuni puternice ale florei intestinale precum diareea.Cea mai importanta sursa este carnea mai ales cand este gatita racita si apoi reincalzita, prin reincalzire si nu fierbere sporii acestei bacterii se inmultesc rapid.Principalele simptome sunt durerile abdominare urmate de diaree dar in cazuri grave poate aparea febra, starea de voma si chiar septicemia .Aparitia acestei bacterii este favorizata de depozitatea necorespunzatoare a alimentelor destinate consumului populatiei.Un abatitor ar putea reduce semnificativ intoxicatia cu aceasta bacterie. Multe sunt actiunile nocive ale acestei bacterii si din pacate sunt ignorate!"Noroc ca la petreceri romanului ii place sa bea mult alcool caci altfel am muri pe capete!"

#healthy #life

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !