Scolile din Romania condamna la boli cronice viitoarele generatii de tineri .......................
Acum cateva zile am intrat in posesia asa zisului corn cu lapte pe care statul roman il ofera copiilor din clasele I-IV.Socul a fost mare ! Cum se poate numi acest produs "corn scolar"?
Daca acesta este un corn atunci acestea din imagine ce sunt?
Se pare ca este vorba despre niste interese ale unor directori de scoli aliati cu patroni un urma unor spagi primite .Cu un termen de valabilitate la limita cu un aspect comercial inadecvat si cu un gust doar de paine, copiii sunt amagiti si luati in batatie de joc in fiecare zi .Problema este ca aceste asa zise cornuri costa bani de la bugetul de stat pe care noi prostimea muncitoare ii platim .
Si acum sa tercem la ingrediente:faina alba de grau, drojdie, MARGARINA,zahar , sare iodata,ameliorator, faina de soia esteri mono si diacetili tartrici ai digliceridelor cu acizi grasi, acid ascorbic, emulgator, enzime, gluten.In concluzie cu aceste substante sunt hraniti copii care fac munca INTELECTUALA IN SCOLILE DIN ROMANIA .
Si acum sa trecem la descrierea acestui "exceptional" produs
esteri mono si diacetili tartrici ai digliceridelor cu acizi gras
emulgatori pentru coacere agenti artificiali de tratare a fainii
pot determina diaree, ameteala , voma , balonate , sete confunzii mentale .Eu zic ca sunt nemaipomenite pentru elevi .
acid ascorbic
un produs de sinteza obtinut in laborator , nu se gaseste in stare naturala si are rol de conservant , deasemenea el poate distruge toate bacteriile benefice din organism .daca il asociem cu benzonatul de sodiu favorizeaza aparitia celulelor canceroase .
Eu cred ca este foarte util pentru copii in timpul studiilor .
margarina sau ulei vegetal hidrogenat
margarina determina aparitia bolilor , cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative, atunci cand sunt asimilate de catre organism , aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate la infectii , favorizeaza aparitia infectiilor si celulitei , afecteaza functiile ficatului .
Margarina mai contine si alti aditifi foarte periculosi
160 betacaroten colorant sintetic, care are o toxicitate pronunţată,E 160 annatto -colorant sintetic sau obţinut din organisme modificate genetic, care poate genera stări de iritabilitate, alergii, migrene în cazul copiilor, hipotensiune,E 202 sorbat de potasiu conservant sintetic, care poate provoca tulburări digestive grave, probleme de comportament, astm, iritarea pielii şi a ochilor. Considerat foarte periculos.E 476 poliglicerol poliricinoleat emulgator sintetic, cu efect toxic moderat, care poate produce alergii.
Parerea mea este ca intradevar margarina ii va ajuta pe copii sa invete mult mai bine si sa devina mult mai inteligenti
Ideea centrala este ca toate ingredintele sau ma rog o mare parte din ele sunt produse sintetice cu rol de conservant
Intrebarea mea este :Cum putem aspira la o natiune educata din punct de vedere alimentar cand in scoli gradinite si unele institutii unde copii isi desfasoara activitatea alimentatia este una nesanatoasa .Ce inteleg copii din campania cornul si laptele ?! Un prilej de distractie in pauzele scolare , bataie cu cornul si tropire cu lapte asa am intrat si eu in posesia acestui asa zis corn . Probabil ca ministerul sanatatii , aleducatiei si invatamantului precum si primul ministru sunt multumiti de acest lucru .Copii dumneavoastra pot manca asa ceva ?
No comments:
Post a Comment
Va multumesc !