Saturday, November 19, 2016

Sushi


Rareori se intampla ca o anumita #mancare a unei culturi sa ia prin surprindere intreaga lume .In ultimile decenii sushi japonez a devenit experesia unei #arte culinare internationale unice .Cuvantul sushi denumeste un fel de mancare cu orez , aromatizat cu un amestec de otet din orez .Deobicei sushi se serveste la masa pe un platou de lemn insotit de #wasabi(hrean japonez care are un gust identic cu hreanul romanesc si care este aproape indispensabil deoarece ajuta la distrugerea #bacteriilor din peste , avand rol #dezinfectant) ghimbir murat si un bol mic cu sos de soia .In Japonia este o mare onoare sa fii un bucatar specializat in #sushi iar acest lucru necesita ani foarte multi de pregatire si experienta.
In functie de prezentare exsista mai multe tipuri de sushi:
#Chirashi - sushi:un bol sau o cutie cu orez fiert peste care se pun diverse fructe de mare .
#Inari - sushi:orez fiert si modelat sub forma de bastonase peste care se pune pasta wasabi si peste crud sau prajit.
#Temaki - sushi:conuri formate din #orez fiert peste si legume infasurate in nori.
#Maki - sushi: rulouri din orez fiert si nori cu peste si/sau legume .
#Futomaki (rulouri groase), Hosomaki(ruloruri subtiri).#Uramaki(rulouri rasucite). aceste rulouri poarta denumirea specificului lor .
#Sushi este o mancare ce a fost gatita la inceputul secolului XIX-lea .Destinatia orezului acrit cu otet era pentru conservarea pestelui.Pestele era invelit complet in acest orez acrit si aproape fermentat .Sushi se consuma cu betele sau mainile si de preferat este ca la inceput sa se consume portiile cu #gust mai putin intens iar spre final portiile ce contin carnea de somon si ton .




No comments:

Post a Comment

Va multumesc !