Saturday, November 19, 2016

Despre paine

Despre #paine ........painea dospita cu #drojdia de #bere.Datorita continutului ei ridicat de drojdie, berea este deseori folosita ca agent de dospire.#Egiptenii antici, considerati primii #producatori de bere, pregateau paine din #orz.Ei amesteacau #faina de orz cu #graunte de orz incoltite si #apa rezultand berea pe care o lasau sa fermenteze .Acest amestec lichid folosit si astazi pentru unele sortimente de paine se numeste #maia. Painea cu bere are o traditie foarte indelungata avand in vedere ca initial drojdia nu era disponibila in forma ei uscata , ci ca un lichid rezultat din procesul de fabricatie al berii .(am avut ocazia sa merg la #fabrica de bere si sa vad cum se face berea si drojdia, pe vremea respectiva mancam drojdie cruda iar drojdia de la fabrica era mult mai gustoasa pentru ca era #proaspata).Acest ferment lichid se mai numeste "barm" iar chiflele care se fabrica prin nordul angliei se mai numesc popular #barmcakes.Sunt un sustinator al painii proaspete cand vine vorba de restaurante .Este un castig enorm din punctul meu de vedere sa poti sa iti produci painea singur.Just #bread!

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !