Wednesday, May 11, 2016

Asa cred unii ca isi pot organiza un restaurant

Un anunt de angajare suna cam asa :
Restaurant,angajeaza bucatareasa sau persoana care stie sa gateasca.Dorim o persoana serioasa,care sa depuna pasiune in tot ce face,o persoana responsabila,disciplinata si care sa se adapteze rapid la cerintele clientilor
CANDIDATA IDEALA:
Studii medii, preferabil cu calificare in domeniu dar nu neaparat
Experienta in bucatarie
Persoana organizata, cu indemanare si rezistenta la efort sustinut
Spirit de echipa
DESCRIEREA JOBULUI:
Pregateste preparatele din meniu in conformitate cu retetele si formulele date;
Face prelucrarile preliminare gatitului - sorteaza, curata, spala, divizeaza si mai apoi gateste - fierbe, frige, coace, prajeste;
Pregateste, in acelasi timp, mai multe feluri de mancare, respectand timpul de executie al preparatelor;
Aranjeaza si decoreaza mancarea inainte de a fi servita pe farfurii, boluri, platouri;
Ofera suport in dezvoltarea retetarului si meniului;
Respecta si implementeaza normele de igiena si calitate;
Intretine ustensilele de bucatarie si echipamentul;
Asigura curatenia pe bancul de lucru si in bucatarie.
Eu inteleg urmatoarele : din prima fraza deduc ca se angajeaza bucatareasa apoi in fond nu mai conteaza important este ca sa stie sa gateasca adica bucatar = persoana cares stie sa gateasca nu conteaza daca are calificare sau nu importanta este experienta sa fie organizata si rezistenta la efort sustinut , probabil e o bucatarie ca o sala de forta , spirit de echipa .Acum abilitatile :pai conform abilitatilor cerute trebuie sa stii ce inseamna un retetar daca nu ai calificare nu ai cum sa stii deasemenea si operatii de tehnologie culinara ."pregateste in acelasi timp mai multe feluri de mancare " , pai specificati ca trebuie sa ibe mai multe maini , mai multe nasuri , mai multe guri , in concluzie conform abilitatilor , acea persoana trebuie sa fie: head chef ,executive chef, sous chef, chef de partie ,comis chef assistant chef adica vro 6 in 1 si un salar de 1000lei . Oare chiar unora nu le este rusine?Chiar s-a ajuns atat de departe?!Personal mi se pare o sfidare iar cine accepta astfel de compromisuri se fac vinovati de felul in care arata ‪#‎bucataria‬ profesionala in anumite zone ale tarii .‪#‎Alimentatia‬ publica este o problema de ‪#‎siguranta‬ ‪#‎nationala‬ iar pana acum cu tot respectul nici o ‪#‎asociatie‬ de ‪#‎bucatari‬ ‪#‎profesionisti‬ nu a atras atentia asupra acestui lucru sau cel putin nu s-a mediatizat Pe zona Moldovei cam asa se practica. Sa fiti iubiti !

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !