Sunday, April 5, 2015

Cum evaluam problemele personalului din alimentatia publica ............

Sunt lucruri foarte importante , care afecteaza activitatea intr-o unitate de alimentatie publica .Voi descrie in urmatoarele randuri ce presupune a avea o activitate armonioasa in bucataria unui restaurant . Ca acest lucru sa se intample cu adevarat trebuie sa avem in vedere anumite aspecte ce trebuiesc evitate:
1.Consumul de droguri , stupefiante si alcool:
In vremurile in care traim lumea este din ce in ce mai des supusa stresului cauzat de tot felul de probleme,griji si nevoi. Activitatea in bucatarie presupune implicare, responsabilitate si mult stres.Foarte multi nu rezista psihic si cad in diferite patimi nocive pentru viata si cariera lor .Subiectii afectati de astfel de obiceiuri au reflexele intarziate ,lipsa de concentrare si luciditate, devin indolenti si isi trateaza propria persoana cu indiferenta neglijandu-si propriile nevoi personale si devenind cu timpul o persoana care manifesta repulsie , uneori avand un aspect de neingrijit .Sa traiesti intr-o lume pe care numai tu o intelegi din cauza consumului de droguri si alcool este periculos pentru un serviciu in cadrul unei bucatarii de restaurant.Nu mai ai gust , nu mai simti miros si nu realizezi pe ce lume traiesti.Deciziile pe care le vei lua nu vor fi cele inspirate pentru ca ele sunt luate sub influenta patimilor la care esti alimentat .
2.Consumul de tutun:
Poate parea banal insa un bucatar poate avea serioase probleme daca obisnuieste sa fumeze. Fumatul afecteaza gustul lucru vital in activitatea unui bucatar.Identificarea aromelor, sarii si a unor condimente sunt influentate foarte mult de consumul de tutun.
Mirosul este deasemenea este afectat, caile respiratorii find infundate de nicotina si funingine nu mai pot filtra aerul pe care il inspiri .Nu vei putea depista calitatea unui produs folosind mirosul .Nu vei sti daca produsul  sau preparatul cu care intri in contact are un miros corespunzator.Vazul este afectat de tutun.Factorul vizual este important pentru ca trebuie sa examinezi aspectul comercial al preparatelor pe care tu le faci .Fumatul pote cauza probleme de organizare.fiind un viciu , el produce necesitati si asta presupune pauze in timpul programului. Multor patroni sau administratori s-ar putea sa nu le placa acest lucru.Deasemenea este neplacut sa pleci la fumat sa lasi o oala pe foc si cand te intorci sa gasesti preparatul ars. Poti avea probleme cu colegii nefumatori, ei fiind enervati de pauzele pe care le faci. (pe mine ma scoate din sarite acest lucru)
3.Viata dezordonata este un alt factor care poate a avea o influenta in activitatea unui restaurant.
Un bucatar trebuie sa fie odihnit si cu mintea limpede atunci cand isi incepe activitatea .Haosul poate aparea in orice moment atunci cand nu reusesti sa te organizezi,In stil de viata haotic iti poate afecta imaginea . Este important ca respectul de sine sa ocupe un loc important in viata unui bucatar .Un bucatar cu deviatii de comportament nu va castiga niciodata respectul nimanui.
4.Problemele de personalitate:
Orgoliile personale senzatia ca tu le stii pe toate nu fac bine. Bucataria presupune a invata mereu , a te informa si a nu te plafona intr-o singura idee . Deviatiile de comportament sunt nocive .
In tara noastra in bucatarii si restaurante se lucreaza cu astfel de persoane ce au dfectele mentionate mai sus . Toate acestea se fac cu un singur scop : ca oamenii sa fie exploatati sa li se ofere putin  doar cat sa isi asigure nevoile vicioase . Pentru acesti "scalvi" rezolvarea necesitatilor vicioase este cel mai important lucru .
Solutia la aceste probleme este corectarea defectelor si a pornirilor gresite si lupta cu tot ce porneste negativ din interiorul nostru.Toate acestea sunt constatari personale , unele traite in mod real .

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !