Solzii nu sar peste tot si printr-o usoara razuire se vor desprinde foarte usor apoi il clatiti cu apa rece si il pregatiti pentru transat .Transatul pestelui implicit filetarea (dezosatul) este deasemena o operatiune simpla .Dupa ce ati indepartat capul si ati curatat pestele de organele interne il asezati pe un blat de lemn si cu un cutit bine ascutit incepeti sa taiati dinspre cap spre coada de la jumatate se poate si invers insa acolo e nevoie de precizie mai buna eu va recomand aceasta varianta .
Oasele care pun piedici vor fi taiate foarte usor de cutit , vor rezulta doua parti filetate , osul vertebral care ramane pe una din parti pur si simplu il decupati cu un cutit , astfel se obtine un peste dezosat la noi acasa .Oasele care raman adica tacamul de peste daca volumul lor este mare si pestele a fost mare si nu aveti momentan ce face cu ele puneti-le impreuna cu capul de peste la congelator pentru o eventuala delicioasa ciorba de peste.Sau cel mai recomandat este sa le folositi atunci cand sunt proaspete.
In imaginea de mai sus avem o parte filetata si osul coloanei vertebrale impreuna cu celelalte oase mai exact tacamul de peste
Nu mai dati o gramada de bani pe tot felul de peste filetat cand puteti sa faceti acest lucru si la voi acasa ,
No comments:
Post a Comment
Va multumesc !