Saturday, January 3, 2015

Cum sa mancam sanatos .Piept de curcan cu piure de telina sos de lamaie si salata

Carnea de curcan este carnea care nu contine colesterol .O carne dietetica si foarte sanatoasa .Telina este o leguma ce contine foarte multe vitamine Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1,B6 B12 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali.
Sodiul organic continut de telina este recomandat pentru consum, fiind esential pentru organism. Chiar si persoanele sensibile la sare pot consuma fara grija sodiul din telina, spre deosebire de sarea de masa, care ii afecteaza pe cei care sufera de hipertensiune arteriala.
Desi, cele mai multe dintre alimente isi pierd nutrientii in timpul gatitului, majoritatea compusilor din telina rezista la temperaturile inalte. 

Punem telina taiata in cuburi mari  la fiert supa care o scurgem si incepem sa o pasam putem adauga unt si lapte dulce , sare si piper .Pieptul de curcan dezosat  dupa ce l-am spalat si l-am scurs il punem asa cum este el pe gratar sau grill .evitati condimentarea carnii inainte de a o pune pe gratar .condimentele se vor arde si vor da un aspect neplacut si este nesanatos .Cand pieptul de curcan se albeste pe margini il intoarcem pe partea cealalta .Intr-o tigaie punem ulei de masline taiem o ceapa marunt si o calim foarte putin putem adauga si un catel de usturoi sare si piper , cand ceapa s-a inmuiat adaugam zeama de lamaie , lamaia se adauga in functie de cat de acru ne place sa mancam .
 Pieptul facut il scoatem pe o farfurie si il taiem felii .Separat intr-un bol facem un mix de salata din morcov, salata verde , castraveti rosii , ceapa ardei si tot ce mai aveti pentru o salata ..Pe o farfurie punem piureul de telina desupra punem pieptul de curcan si lanaga mixul de salata.Peste piept se pune sos de lamaie  .Puteti condimenta dupa gust   https://www.facebook.com/AdrianButnariu.ro

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !